Počáteční mléko Hami 0+ s prebiotickou vlákninou GOS/FOS je vyrobené procesem fermentace Lactofidus.
Jak mlíčko Hami připravit:
- Vysterilizujte všechno používané nádobí a převařte pitnou vodu určenou pro kojence. Nechte ji v konvici vychladnout asi 30 minut na přibližně 40°C.
- Odpovídající množství převařené vody (viz tabulka) vlijte do vysterilizované láhve.
- Do láhve s vodou přidejte odpovídající množství prášku (viz tabulka). Na dávkování vždy používejte přiloženou odměrku. Prášek v ní zarovnejte pomocí ploché části nože. Uzavřete lahev a cca 15 sekund ji opravdu důkladně protřepejte, aby jste předešli vzniku hrudek.
- Před podáváním ověřte teplotu mléčné směsi kápnutím na vnitřní stranu zápěstí a ihned podávejte.
Složení
Rostlinné oleje (palmový, řepkový, kokosový, slunečnicový, olej z mikrobiologických zdrojů), laktóza (z mléka), demineralizovaná syrovátka (z mléka), sušené odtučněné mléko, galaktooligosacharidy (z mléka) 9 %, koncentrát syrovátkové bílkoviny (z mléka), syrovátková bílkovina (z mléka), fruktooligosacharidy 0,63 %, emulgátor (sójový lecitín), rybí tuk, citran draselný, uhličitan vápenatý, chlorid hořečnantý, chlorid draselný, citran sodný, fosforečnan vápenatý, kyselina askorbová, L-askorban sodný, taurin, chlorid cholinu, hydroxid sodný, síran železnatý, L-tryptofán, síran zinečnatý, sodná sůl ,uridin 5´- monofosfátu, cytidin 5´- monofosfát, inositol, DL-α tokoferyl acetát, adenosin 5´- monofosfát, sodná sůl, inosin 5´- monofosfátu,nikotínamid, sodná sůl, guanosin 5´- monofosfátu, D-pantotenát vápenatý, síran měďnatý, retinylpalmitát, DL-α tokoferol, cholekalciferol, L-karnitin, thiamin hydrochloridu, pyridoxínhydrochlorid, kyselina pteroylmonoglutámova (kyselina listová), síran manganatý, jodid draselný, riboflavin,fytomenadion, seleničitan sodný, D-biotin, kyanokobalmín.
Složení se vztahuje k sušenému stavu potraviny.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100 ml mléka:Energetická hodnota 275 kJ/66 kcal
Tuky | 3,4 g |
z toho nasycené kyseliny | 1,4 g |
mononenasycené mastné kyseliny | 1,3 g |
polynenasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 7,3 g |
z toho cukry* | 7,2 g |
Vláknina | 0,6 g |
Mléčné bílkoviny | 1,3 g |
Sůl | 0,045 g |
Vitamíny
Vitamín A | 53 μg |
Vitamín D3 | 1,2 μg |
Vitamín E | 1,3 mg |
Vitamín K1 | 5,1 μg |
Vitamín C | 9,2 mg |
Thiamin (B1) | 0,05 mg |
Riboflavin (B2) | 0,112 mg |
Niacin (B3) | 0,43 mg |
Vitamín B6 | 0,035 mg |
Kyselina listová | 13 μg |
Vitamín B12 | 0,18 μg |
Biotin | 1,6 μg |
Kyselina pantothenová (B5) | 0,323 mg |
Minerální látky
Sodík | 18 mg |
Draslík | 66 mg |
Chloridy | 39 mg |
Vápník | 45 mg |
Fosfor | 32 mg |
Hořčík | 5,1 mg |
Železo | 0,52 mg |
Zinek | 0,49 mg |
Měď | 0,04 mg |
Mangan | 0,007 mg |
Fluoridy | 0,003 mg |
Selen | 1,5 μg |
Jod | 12 μg |
Ostatní důležité látky
LA - Kyselina linolová | 454 mg |
ALA - Kyselina alfa linolenová | 84 mg |
Nukleotidy | 3,2 mg |
Cholin | 9,9 mg |
M-inositol | 3,7 mg |
Taurin | 5,3 mg |
AA – kys. arachidonová | 6,5 mg |
DHA – kys. dokosahexaenová | 6,5 mg |
** LCP – polynenasycené mastné kyseliny s dlouhým řetězcem= tuky ze skupiny omega 3 a omega 6
* z toho laktóza = 7 g / 100 ml kojeneckého mléka
GOS/FOS = 0,8 g / 100 ml kojeneckého mléka