Favea Riboflavin s postupným uvolňováním tbl.30
Žádné hodnocení. Kód: 8595067107073 Produktové číslo: 8595067107073
Riboflavin ve spolupráci s enzymy se podílí na normálním energetickém metabolismu (tzn. na metabolické přeměně živin a získávání energie pro buňky lidského těla). Spolu s dalšími vitamíny (kyselina listová, pyridoxin, niacin) se účastní řady dalších fyziologických funkcí. Riboflavin je nezbytný pro udržení normálního zraku..
Ve volné formě a ve formě nukleotidů se riboflavin vyskytuje ve všech rostlinných a živočišných organismech. Je zajímavé, že většina rostlin a plodů obsahuje riboflavin ve velmi malém množství (což je důležitá informace pro vegetariány). Podstatně bohatším zdrojem jsou kvasnice, mléko (odtud odvozené synonymum laktoflavin), sýry, vejce, maso, ryby. Zjistilo se, že pasterizací mléka se ztrácí nejméně 20 % riboflavinu, a čím je mléko „trvanlivější“, tím méně riboflavinu obsahuje (je to důsledek vlivu teploty). Pokud se upravuje zelenina vařením, má se kvůli snížení ztrát riboflavinu dávat až do vroucí vody. Za nejlepší způsob tepelné úpravy je považován ohřev v mikrovlnné troubě, kde jsou naměřené ztráty riboflavinu nejmenší. S ohledem na klíčový význam riboflavinu pro metabolismus proteinů a pro tvorbu energie je jeho potřeba daná energetickou hodnotou výživy, ale také rychlostí metabolismu a tělesnou hmotností.
Složení
Jedna tableta obsahuje: Vitamín B2 riboflavin 11,2 mg (800%*)
*RHP- referenční hodnota příjmu
Složení: Riboflavin, mikrokrystalická celulóza, hydroxypropylmethyl celulóza, polyvinylpyrolidon, protispékavá látka stearan hořečnatý, potahovací látky hydroxypropylmethylecelulóza, polyvinylpyrolidon.
Upozornění
Nevhodné pro děti do 3 let.

